Odeon Sanat Akademisi
  • http://www.facebook.com/odeonsanat?ref=hl
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
    • Piyano Kursu
    • Odeon Music School
    • ODEON SANAT AKADEMİSİ
    • Keman Kursu
    • Odeon Sanat Akademisi
    • Resim Atölyesi
    • ODEON SANAT AKADEMİSİ
    • BATERİ DERSİ
Dans Bale

DANS BALE  HER CUMARTESİ SAAT 11:00 DE

 

 

 

 

 

 

Perküsyon Dersi

 

Vurmalı Çalgılar

Odeon perküsyon derslerine,arkadaş gurubunuzu oluşturup veya devam eden perküsyon gruplarına katılabilirsiniz.

Bireysel olarak da perküsyon dersi alabilirsiniz.

Ritim, eski Yunanca da 'akış' anlamına gelmektedir. Değişen uzunlu ve vuruşların ortaya çıkardığı ses bütünlükleri ve serileri ritimleri oluşturur. Modern müzikte ritim yapıları, genellikle perküsyon aletleriyle icra edilir. Modern müzik aletlerinin karmaşık yapılarına karşın, perküsyon aletleri halen basit formlarını korurlar. Üzerine elle veya başka bir cisimle vurularak, çalkalayarak, sürtülerek veya ovularak ses elde edilen her obje vurmalı çalgıdır. Perküsyon sözcüğü Latince'deki 'percussio' ve 'percussus' terimlerinden gelir. Percussio 'müzikal anlamda dövmek ve çarpmak' anlamına gelirken; percussus, 'vurmak' demektir. Darbuka sözcüğü de benzer bir şekilde Arapça 'darp' (vurmak) kökünden gelir. Günümüzde perküsyon kelimesi müzik dışındaki alanlarda da 'iki birimin birbirine çarparak ses üretmesi' anlamında kullanılmaktadır. Fakat en yaygın kullanım alanı müziktir. Vurmalı çalgıların tarihi oldukça ilginç tartışmalar yaratmış bir konudur. Özellikle antropologlar ve tarihçilerin taraf oldukları bu tartışmalarda vurmalıların, tarihin ilk müzik aletleri olabileceği vurgulanmaktadır. Genel bir kronoloji oluşturulmak istenirse, insan sesinin ilk müzik enstrümanı olarak algılanması, perküsyon aletlerinin de bir sonraki basamak olarak anılması uygun olacaktır. Müziğin evrimi içerisinde insan sesinden sonraki basamak olarak yer alan perküsyon, ilk örneklerini eller, ayaklar, sopalar, tahtalar ve taşlarla çıkarılan sesler olarak vermiştir. Tarımın gelişmesiyle birlikte yeni teknikler kullanmayı başaran insanlar zamanla aynı enstrümandan farklı tonlar verebilen perküsyon aletleri üretmeyi başarmışlardır. Vurmalı çalgılar genel olarak bir müzik parçasında ritmi belirler.

Fakat vurmalı çalgılar aynı zamanda melodiyi de icra edebilirler. Vurmalı çalgılar orkestra içinde vazgeçilmez bir role sahiptir.

Askeri müziklerde vurmalı çalgılar askerlerin hareketlerinin belirleyicisi olmuşlardır. Klasik müzikte Haydn ve Mozart ile beraber en az bir timpani bölümünü içermeyen bir parça bulunmamaktadır.

Caz müzikte de vurmalı çalgıların rolü çok önemlidir. Cazın alt dallarından birçoğu vurmalı çalgıların farklı ritimlerine göre adlandırılır. Popüler müzikte de vurmalı çalgıların önemi artarak devam etmiştir. Tüm bir hip hop fenomeni vurmalı çalgılar üzerine kurulmuştur. Rock müzik icra eden gruplarda davul setleri sahnenin ortasında bulunur. Vurmalı çalgıların ürettiği seslerin çekiciliği ve vazgeçilmezliği, insanlık tarihinin insan sesinden sonra en eskisi olan, bu müzik enstrümanlarını hâlâ göz önünde kılar.

  

Bu bölüm bilgilendirme amacıyla hazırlanmış ve Vikipedi, özgür ansiklopedi kaynak olarak kullanılmıştır 

perküsyon kursu, ümitköy perküsyon kursu, çayyolu perküsyon dersi

Odeon Parti House

Odeon Parti evi, Doğum günü partilerinizi, unutamayacağınız anılarla ayrılacağınız bir ortam sunmakta.

Odeon partievi

 

Odeon Partievi

 


Odeon Parti evi

 

Ankara Odeon da, bahçe içinde,zengin menüleri, partiler için uygun salonları ile, sanatla dolu bir ortam sunmaktadır

Odeon parti evi iiçin daha geniş bilgiyi bu sitemizden bulabilirsiniz.
www.odeonpartievi.org